Floating container in the garden

1.contener avec logo ok

 

project // extension // 80 m² // old  gas station // renovation // « Garage du Parc » // reduce dwellingte // Corten steel // floating container // industrial style //interior-exterior // nature

The «Garage du Parc » is an old gas station deeply transformed. The building structure has been kept and highlighted. The double check passage now houses the entrance hall. An office inset itself without disturbing the structure. Installed in the corner, a new staircase in concrete, clearly testifies the way it has been built : it is punctually anchored to the built structure, a waxed steel sheet forms the rail.

On the old roof, a series of columns in steel are resting on the existing supports, carrying the new roof slab which is surrounded by facade entirely glazed. A loft has been put there. The rear warehouse is divided into four dwellings each completed by two gardens limited by the built-up enclosure.

Architect Bruno Erpicum

LINK

Bruno Erpicum